Inskolning dag 6 (och nystädat hem)

Som jag skrev igår så var Ludvig feberfri sedan lördagkväll, och då han fortfarande mådde bra imorse kände jag att han var redo för förskolan igen. Skönt!

Vi kom dit vid 9.00 och jag gick en halvtimme senare kanske. Vi satt och lekte i sandlådan och när jag sa ”hej då” blev han ledsen och började gråta. Jag visste inte riktigt vad jag skulle göra eftersom det inte hänt tidigare, men pedagogerna sa åt mig att bara fortsätta att gå, och när jag kom fram till grinden hade han redan slutat gråta. En av fröknarna satt med honom i knäet och han fick sitta där och bli tröstad ett litet tag innan han var redo att börja leka igen.

Det är ju klart att det måste kännas konstigt att bli lämnad efter att han varit fastklistrad vid min sida hela helgen, men himla skönt att han kunde söka tröst hos en vuxen som han också känner sig trygg med.

Sen klarade han hela dagen galant och hade ätit bra och somnat på 30 sekunder i vagnen! Trött kille. När han vaknat 1,5 time senare ringde dom mig och sa att jag kunde komma och äta mellis med dom. När jag kom hade en av de jämnåriga flickorna precis råkat knuffa honom lite (säkert i ett försök att krama honom, Ludvig har blivit mäkta populär bland tjejerna!) och när han då såg mamma var det klart att alla känslorna bara kom som en bomb. Som tur var kom mellis i form av hans favvo mackor och favvo frukt (banan) ut precis då, så han samlade sig ganska snabbt.

Vid tre gick vi hemåt och jag hade gjort den stora missen att glömma en napp. Att vara en hel dag med kompisarna på dagis utan napp går hur bra som helst, men sitter man i vagnen vill man faktiskt ha den där nappen. Så det blev lite ledset igen, men hem kom vi ju. Väl hemma har vi mest chillat då det är klart det tar på krafterna att rivstarta veckan. Ludvig har kollat lite på Disney Junior och tankat kärlek och nu sorterar han bland sina klossar.

För mig var det extra skönt att komma hem till ett rent hus då världens bästa tjejer precis städat färdigt. Ni som har barn (och hund) vet ju att det är ett ständigt städande, så det är så himla skönt att få professionell hjälp med att göra det rent lite då och då. Om någon i Stockholmstrakten behöver en rekommendation på bra städerska så säg till! Vilket fall, jag passar på att visa några bilder på hemmet nu när det är fint.

IMG_1243IMG_1244IMG_1245IMG_1247IMG_1252

Ludvigs rum är under förändring från bebisrum till barnrum. Men allt hänger fortfarande på att Filippas rum måste tapetseras först, så det får vänta lite. Men jag längtar verkligen efter att få göra det fint hos honom och jag ska förstås visa bilder när det är klart!

5 thoughts on “Inskolning dag 6 (och nystädat hem)

  1. Vad härlig din blogg är! Så ärlig. Jag träffa dig på Martinas möhippa och har läst din blogg flitigt sen jag fick babynestet av henne(som förövrigt var det bästa ever!). Vilken underbar hem du har. Och himla kul att följa nya graviditeten och Luddes tid på förskolan. Tack för ärligheten som sagt! Det har hjälpt mycket för den här nybörjar morsan 🙂

    1. Tack så himla mycket för din fina kommentar Jonna! Ibland känner man sig lite fånig IRL när man säger att man bloggar för folk tittar gärna lite snett på en. Så det känns så otroligt bra att veta att det finns en anledning man skriver varje dag! KRAM

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s