Ludvig BVC besök

I förrgår tog vi Ludvig till drop-in på BVC eftersom vi missat den bokade tiden förra veckan, och som tur är hade vår sköterska inte så många patienter och kunde sitta lite längre med oss. Så hon gick igenom alla 18 månaders tester så som stapla klossar, peka på kroppsdelar samt gömma leksak och låta honom leta upp. Vi pratade om faktumet att Ludvig inte använder ord alls, och vi kom överens om att vänta tills han är två innan vi ”blir oroliga”. Saken är ju den att han förstår otroligt mycket och man kan i princip be honom hämta eller göra vad som helst, och han gör det. Så nu väntar vi bara på att talet ska släppa!

Han vägdes och mättes också och fick stora tummen upp! Vikten låg nu på 11, 36 kg och längd var 85,5 cm. Alltså har längden planat lite och vikten ökat. Perfekt! Jag är övertygad om att det är tack vare att vi slutat ge Ludvig burkar. Vi slutade nästan helt innan sommaren, och med en gång blev han bättre i magen. Och de gånger vi gett honom någon burk har maten runnit rakt igenom honom igen. Jag säger absolut inte att köpta burkar är dåliga för alla barn, men för Ludvig visade det sig att de inte funkade. Kan också tillägg att problemen började när vi gick från Nestlé till Hipp… Men jag kan ju inte vara säker på att detta var orsaken till magproblemen.

Sen fick han ju också sin vaccinering mot mässling, påssjuka och röda hund. Vilket han hanterade galant! Nu håller vi bara tummarna att han inte tillsjuknar om en vecka.

Ikväll har jag varit på Förskolan och städat (iom föräldrarkooperativ har man en städvecka per termin) och Ludvig har hängt med sin farmor och farfar. Eftersom Ludde vaknade supersent och sen varit på Förskolan till 16.00 så har jag ju knappt träffat ungen idag. Känns konstigt och saknar ju lillskrutten. Är det så här det känns om man har ett heltidsjobb som man måste pendla till? Man inser ju hur bra man trots allt har det! Mammas älskling!

IMG_2143

2 thoughts on “Ludvig BVC besök

  1. humm… Ivar har varit jättedålig i magen senaste veckorna och jag har varit lat och inte lagat egen mat (är ju så drygt att laga mat när det ska vara små små bitar i, lättare när man kunde mixa allt) så han har fått mest burk senaste veckorna och då från Hipp…. han har aldrig haft problem med magen förut så jag har trott att det var tänder på gång. Måste genast skärpa till mig o laga mat till honom se om magen blir bra…. tack för tipset 🙂
    Ture började också prata sent och nu kan vi inte få honom att sluta ens på nätterna 🙂 så det är absolut inget att oroa sig för.
    Krama alla dina söta goa barn från oss och stor kram till dig också/C

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s