Jag – 2 veckor efter förlossningen

Det är ju inte lite kroppen ska gå igenom. Först 9 månaders graviditet, sen förlossning, och sen eftervärkar, avslag och amningssmärtor. Men det blir ju bättre och bättre nu, och jag tänkte bara skriva ner vad jag upplevt och min nuvarande status.

Eftervärkarna avtog efter några dagar då jag avslutade medicinkuren som skulle förstärka värkarna och hjälpa till att få ut fosterhinnorna. Det (vad jag hoppas) sista av hinnorna kom ut igår, och nu har jag slutat blöda. Men jag minns sist att blödningarna avtog och sen kom tillbaka igen, så jag ropar inte hej än… Fast man kan ju hoppas!

Brösten har lugnat ner sig, även om jag tycker de är ganska puckade. Minsta lilla knyst från Filippa och dom börjar spruta. Hatar verkligen att vara täckt med sur mjölk. Lakan, behåar och amningslinnen måste därför tvättas nästan varje dag, trots att jag använder inlägg i behån. Sårskorporna är helt borta iallafall och det gör inte alls lika ont att amma, även om jag inte kommit till 100% behaglig amning. Jag har börjat pumpa en del när det spänner för mycket och det hjälper. Jag ska försöka donera mjölk (som jag gjorde med Ludvig), så det blir lite samlande under dagen. Jag gör ett annat inlägg om detta.

Magen har krympt ihop till nästan vanlig, och kvar är bara lite extra hud. Jag vet inte vad vikten ligger på då jag inte äger en våg, men jag gissar att jag nästan är nere på inskrivningsvikten. Trots detta passar inga jeans nu. Lite frustrerande är det att ha blivit av med magen, men ändå vara tvungen att bära gravidjeans. Tror jag måste köpa nya som passar… Jag har inga planer på att börja träna på gym igen, men däremot vill jag ta långa barnvagnspromenader när temperaturerna går över nollan. Och lite yoga hemma. Det får räcka tillsvidare!

Sen måste jag bli bättre på att äta mer och äta nyttigare. Jag är inte särskilt intresserad av mat och har ganska dålig aptit, så skippar gärna måltider. Och detta funkar ju inte när man ammar!

Jag måste också bli bättre på att sova om dagarna, för just nu är jag helt utmattad. Filippa ammar fortfarande nästan varannan timme, och sen ligger hon och grymtar en hel del efteråt, och ofta krävs blöjbyte. Så det blir ju inte så många timmars sömn. Nu har Linus åkt tillbaka till Milano, så vi får se hur kommande nätter blir med Ludvig som också kräver sitt.

Där har ni min kroppsstatus, alltid kan det vara intressant för någon att läsa. 🙂 Imorgon är det dags för Filippas 2 veckors summering! Dags att förbereda läggdags nu – godnatt!

IMG_3627smallIMG_3623small

2 thoughts on “Jag – 2 veckor efter förlossningen

  1. Häftigt hur snabbt kroppen kan jobba sig tillbaka till sitt gamla jag! känner igen mig i det där ”måste äta bättre” är precis som du, totalt ointresserad av att laga mat, och kan utan problem hoppa över både frukost & lunch, och vid tre komma på ”oj, har jag verkligen bara druckit kaffe idag” nej bättring på oss!

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s