Flygresan till LA

Vi är framme! Klockan är 4 på morgonen och vi är såklart jetlaggade och vakna, så passar på att göra ett litet inlägg om resan (även om det publiceras senare).

Allt har gått över förväntan, och även om det varit en lång och stundtals kämpig resa så ska vi inte klaga.

Flighten var full, så ingen chans att få ett extra säte. Men turligt nog satt vi bredvid fyra unga killar som var trevliga och ”tåliga”. Filippa och jag satt vid fönstret på främre raden och Ludvig och Linus bakom fast vid gången.

Det var inga som helst problem vid varken start eller landning och båda barnen var glada och nöjda. Filippa blev faktiskt inte ledsen en enda gång under resan och Ludde tappade tålamodet ett par gånger kanske.

Mina bästa tips för långflygning med barn är:
– Ha med så lite handbagage som möjligt så man slipper hålla reda på massa väskor.
– Använd bärsele till bebisen vid ombordstigning. Kan även vara bra under resan om man har ett ledset barn.
– Ta med egen mat istället för att chansa på att flygplansmaten ska vara ok samt komma vid rätt tidpunkt. Vi hade supergod pastasallad med som Linus gjort, och Ludde fick plättar.
– Underhållning i form av en surfplatta är oslagbart.
– Var beredd för att bädda vid fötterna. Filippa fick ligga i en babybädd som vi klämde ihop lite. Klockrent och jag kunde slappna av lite. Ta med filtar om man reser med lågkostnadsbolag som vi gjorde.
– Bli inte stressade! Barn känner av stress och blir påverkade av det. Om bebisen gråter hörs det mycket mer i sina egna öron än andras.

Nu ska Linus åka och hämta husbilen och barnen och jag ska käka frukost tillsammans med min kompis Sara som jag känner från när jag bodde i Seattle men bor i LA nu. Återkommer med ny rapport senare!

2 thoughts on “Flygresan till LA

  1. Så underbart att höra från er så snart! Har tänkt på er hela dagen (kl är 16.30 här) och undrat hur ni har det, hur det gått etc. Har väl inte varit orolig precis, ni är vana resenärer och stressar inte upp er i onödan, men det är ju en lång resa med två småttingar. Skönt att höra att allt gått bra. Blir spännande att få följa med på fortsättningen av er resa.
    Många kramar från mamma

  2. Härliga tips!! vi har bara gjort kortare flygningar med kidsen 4 timmar ungefär, men håller med dig speciellt om egen mat och så lite packning som möjligt!! ska bli kul att få hänga med på ert äventyr!

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s