Poolen är äntligen klar!

Ja, jag har ju sagt det förut, men nu är den på riktigt klar! Dvs hela ramen är på samt trappa. Jag tänkte försöka beskriva lite lätt hur vi gjort och vad vi behövt köpa. Som tur hade Toys’R’us 25% rea på alla pooler vilket gjorde det hela lite billigare. Det gick även åt en hel del virke för att göra ramen, men som ni såg i förra inlägget så är vi ju sporrade av Byggmax. 😉 Så en del av ersättningen Linus fick för sin insats i reklamfilmen gick alltså till virket. Hur mycket har vi dålig koll på då det blev ganska många resor fram och tillbaka då varken Linus eller jag har tålamod att verkligen räkna på materialåtgång innan vi startar.

Följande material har vi köpt:
Rektangulär rampool 220x150x60 600 kr
Filterpump som rengör 250 kr
4 st filter 240 kr
Poolrengöringskit 480 kr
Värmepump ca 1000? kr (Linus, minns du?)
Sen från Byggmax som vi fått ”gratis”:
Tryckimpregnerat virke. Reglar samt 120 mm och 145 mm trall
Massa skruv
Frigolit
Presenning
underlagsfoam

Först byggde vi en ram med reglar som rampoolen skulle passa precis in i. Eftersom benen på poolen stack ut en del, så fick ramen bli ganska mycket större än poolen. Under bottnen och mellan väggarna la vi frigolit som ska isolera och behålla värmen i poolen. Sen var det bara att täcka hela ramen med trallen. Vi använde 120 mm runt om, men dubbla 145 mm plankor ovanpå. Detta dels för att täcka plastramen på poolen så bra som möjligt, men även för att ha en ordentlig sittyta runt omkring. Det är ju inte alltid man själv vill bada, men vill ju ändå vara nära ifall Ludvig skulle ramla och hamna under ytan.  Jag redan märkt att det även är ett toppenställe att ligga och sola på!

Sen gjorde Linus hål i väggen för pumpen och värmaren (som finns bakom poolen) och kopplade in dom. Elen drog han under altanen, så inga synliga sladdar finns. Vi tog en presenning och vek dubbel över underlagsfoam och klistrade ihop. Detta för att även denna ska isolera bättre och behålla värmen i poolen. Det kostar ju trots allt en del att ha värmaren på, så bäst är ju att inte använda den för mycket. Idag blev det lite väl varmt och helt plötsligt var det 34 grader i vattnet. 😀

Slutligen gjorde vi en trappa av spill, och jag klädde även in bevattningslådan med tomatplantorna i trall. Jag kan visa hur den funkar vid senare tillfälle. Sen gjorde jag en vimpel med flaggor i vaxtyger som tål väta och trädde på dom på en tvättlina. Funkar även sen toppen för att hänga upp blöta badkläder!

Jag tror det var allt, ställ gärna frågor om ni undrar något så ska jag försöka svara så gott jag kan! Och om någon missat det så fick vi inspirationen för hela bygget på instagram av isa-rustaupp!

IMG_7059IMG_7068

8 thoughts on “Poolen är äntligen klar!

 1. Så himla fiffigt och snyggt! Funderar på att göra likadant.
  Hur fick ni hålen till poolens rening tät? Det ingår ju inte i poolpaketet när man köper… Vad har ni för lock/skydd till poolen?

  1. Gör’t! Jo det ingick väl? Kollar du på samma pool som oss? När det gäller skydd för poolen har vi fortfarande ingen bra lösning utan drar bara över en presenning. För säkerheten drar vi undan trappan så lilltjejen inte kan klättra upp och ramla i. Vi bor i ett kedjehus utan åtkomst för andra att komma in på vår tomt, så behöver inte vara säkrare än så. 🙂

   1. Tack för svaret!
    Vad bra! 🙂 Smart med lös trappa som man kan flytta på. Jag tror att det är samma pool (från ToysRus), jag har bara tagit för givet att det inte finns hål i poolen eftersom det inte ingår pump och reningsfilter när man köper den. Det syns heller inte på bilder eller i info när jag kollat på webben på just den poolen att det skulle finnas hål. Men det är ju jättebra att det finns!
    Såg att ni installerade er förra året. Hur gjorde ni under vintern? Monterade ni ner poolen eller har den klarat sig ute? Är inte så sugen att ta in den för vinterförvaring om man inte absolut måste förstås 😉

    1. Ledsen att jag svarar sent. Vi tog in själva poolen och pump och grejer. När man tar isär dom tar det ingen plats. Och vad som var toppen var att då kunde vi förvara utemöblerna i själva ramen som förstås stod kvar. Som lock la vi på takplåt. Den är dock lite jobbig att gömma nu, men vad gör man? 😀

     1. Tack snälla för svar! Det får nog bli en sån 🙂 Håller på just nu med terrassbygge så det är ett perfekt tillfälle att bygga in en liten pool!

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s