Tystnad…

Mina barn har tydligen bestämt sig för att inte sova längre på dagarna. Filippa sov max en timme under dagen och Ludvig har inte sovit alls. Han vaknade klockan nio, och nu la jag honom klockan åtta. Det är 11 timmar vakentid för en liten tvååring. Det kan väl ändå inte vara normalt? Nu hoppas jag bara att han sover till morgonen. Igår vaknade han bara en timme efter att jag lagt honom, och sen somnade han inte om förrän vid tio.

Oh well, nu njuter jag av att båda barnen sover, även om det är kortvarigt. Finns inte en chans att Filippa sover tills imorgon. Hon är en riktig kvällsmänniska och röjer för fullt till sent, men sover sen gärna till klockan 10.

Min hjärna har total kortslutning efter den hektiska (men roliga) dagen, så bäst jag lägger ifrån mig datorn. Här har ni iallafall en bild från landet när Linus, Ludde och kusin Benjamin hade det mysigt i badtunnan. Vad Ludde saknar sin pappa… ❤IMG_8033

Och nu vaknade Filippa… 20 minuter sov hon! X)

5 thoughts on “Tystnad…

 1. Ida slutade sova dagsömn när hon var ungefär 2 år och två månader. Hon kunde inte somna på kvällen om hon sovit på dagen. Så om han orkar leka hela dagen. Så jag tror att det är normalt.

  1. Ja tänk vad lättare läggningarna är när han är riktigt trött… Hmmm ska se hur det blir när han börjar förskolan efter sommarlovet. Tack för att du berättade!

 2. Vår äldsta slutade sova middag nån månad innan han fyllde 2, sen gick det bara inte att få honom att sova på dagtid. Vår yngsta däremot sov middag tills han var nästan 3 år, så det är nog väldigt individuellt 🙂

  1. Där ser man, jag har alltid trott att de sover vila åtminstone tills de är tre! Men kanske man ska tänka om hans rutiner… Tack för att du delade med dig!

 3. Så olika barn är 🙂 Leon är morgonpigg och vaknar cirka 5 varje!!! dag, men sen sover han någon timme till på fm. Fortfarande sover han också ca 1-2 timmar på em.. vilket är rätt skönt för mig (då passar jag också på att sova:) nu när jag har sommarlov!
  Vilka härliga puffar Ludde har, vart har du köpt dem?! Jag såg också att Filippa hade en simdyna med sits?! Är det mest för bebisar eller skulle det funka på Leon? 🙂
  Kram och hoppas dina barn sover lite mer imorn 😉

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s