Blöjfri på förskolan!

Ludvig har oftast varit blöjfri under sommaren, men han har inte gått så mycket på toaletten/pottan, utan har snarare pinkat i någon buske. 😀 Det har ju varit så varmt, så han har sprungit omkring nakenfis mest hela tiden.

Nu när det har blivit markant kallare och kläder är nödvändigt har han börjat ha kalsonger på sig under dagen. Vi har inte haft någon rutin på att sitta på potten, men har förstås frågat ibland om han inte möjligtvis inte behövde kissa. Och visst har det skett olyckor. En del i början då kisset liksom bara kom. Men den senaste månaden har det snarare kommit lite kiss, och han har lyckats stoppa det och sagt till att han behövde kissa.

Jag hade inga planer på att han skulle vara blöjfri på förskolan. Jag menar, där är det ju lite mer komplicerat att komma till en toalett. Men en morgon så ville han inte ha blöja på sig när vi gjorde oordning oss på morgonen, och självklart var det ok med mig, men ”varnade” förskollärarna. Jag tänkte att han väl skulle kissa på sig en gång och sen skulle de sätta på blöja. Men de har uppmuntrat övergången och då det har skett olyckor har han bara fått nytt byte med kalsonger och byxor. Och idag hade han ingen olycka alls! Han sover även vilan utan blöja!

Det känns så himla skönt att vi har haft en helt stressfri toaträning. Han har fått välja själv, och vi har inte gjort en stor grej av det. Vi pratar oftast mest om ifall det var en STOOOR kiss eller en liiten kiss. 🙂 Nummer två har han bara gjort ett handfull gånger på toa, och ber oftast om blöja vilket vi tycker är helt ok. Vi brukar fråga om han inte vill prova att sitta på toaletten, men om han inte vill så behöver han inte. Och sen nätterna kör vi med blöja då han fortfarande dricker välling på kvällen och skulle inte hålla sig hela natten.

Ja, vår stora kille nu! Vi är så himla stolta över honom. Fina, omtänksamma och busiga Ludvig!

Ludvig 2 år och 4 månader

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s