Sabla tungband

Idag var vi hos logopeden med Ludvig för att testa hans språkkunskaper. Både tal och förståelse. Talet är ju som det är, dvs få meningar, litet ordförråd och uttalet är inte korrekt. Däremot ligger hans förståelse på hög nivå, och allt som han bads göra gjorde han till perfektion. Så himla gullig var han när han satt där på sin stol och gjorde uppgifterna som han fick.

Slutligen kollade pedagogen hur Ludvig kunde röra sin tunga, och det var ju här det felade. Alltså det där sabla tungbandet alltså! Så många gråa hår det har gett mig! För er som inte varit med sen början så finns en ganska enkel sammanfattning här. Det klipptes alltså med 9 mm när han var en vecka gammal då det satt fast ända ut till tungspetsen och vi var även på återbesök vid 4 månader för att kolla att allt såg bra ut. Vi blev varnade att talet kunde bli påverkat, och nu är vi här.

Han kan ta ut tungan neråt, men inte uppåt, och detta gör att vissa ljud inte är möjliga. Så nu ska vi få remiss återigen till Öron/Näsa/Hals på Danderyd Sjukhus. Hoppas nu detta händer snabbt, men tydligen kan det ta månader.


Ludvig en vecka gammal strax innan han fick tungbandet klipptes.

2 thoughts on “Sabla tungband

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s