Första advent och Ludvigs julkalender

Hej Bloggen! Ok så vi överlevde förkylningen från hell, och nu tar vi nya tag här på bloggen. Faktiskt lovar jag att blogga varje dag i december. Det är mitt tidiga nyårslöfte! 😀 Två anledningar till detta. Först därför jag tänker visa presenten i Ludvigs julkalender varje dag. Inte för att det kanske är så värst spännande för er, men kul för mig att dokumentera och komma ihåg för nästa jul. Andra anledningen berättar jag om imorgon.

Ok, så låt mig visa Luddes julkalender för er! Och jag vill börja med att berätta att nej, det var ingen julklappshets med att samla ihop dessa. Vi har bara låtit bli att ge Ludvig saker de senaste månaderna som han annars hade fått direkt utan något knussel. Men då vi (jag och Linus) tycker det är en härlig grej att låta Ludvig få en present varje morgon, oavsett om det är något stort eller litet, så gör vi en större sak av varje liten sak. Alla gör olika, men jag är lite trött över hur många kritiserar denna typ av presentgivning på sociala medier, och jag skulle aldrig få för mig att kritisera någon som INTE gör som vi. Låt folk göra vad de vill!

Själva ”kanvasen” är ett tyg från Ikea som finns på metervara. Jag skrattade gott åt det när jag såg det, och tyckte det såg ganska ”tacky” ut. Men då Filippa är som en liten tornado här hemma så insåg vi snabbt att det skulle vara omöjligt med både riktig- och plastgran. Och ska jag vara ärlig så tycker jag det är ganska fint när det hänger på väggen nu, och det är en perfekt bas till julkalendern. 🙂 Ludde som kvällen till ära hade på sig tomtepyjamas fick fotograferas framför granen. ❤

julgran från ikea

När Ludde lagt sig så sydde jag på små gardinklämmor som jag köpt på Jysk och hängde de flesta paketen i dom. De tyngsta får stå på golvet. Paketen slog jag in igår, och på varje hade jag tejpat på en rund lapp med siffror från 1-24. Varje present är planerad och tex på lördagar blir det godis, och filmerna får han dagar då han är ledig från förskolan. Som jag skrev tidigare så kommer jag visa varje present här så då får ni en inblick i hela planeringen!

Julkalender ikea
IMG_0454IMG_0457

Jag inser ju att det kanske blir för svårt för Ludvig att inte få öppna alla presenter (han är trots allt bara 2,5 år), och isåfall så lägger jag undan presenterna och hänger upp julgranskulor i klämmarna istället, och plockar bara upp en present varje kväll så den är där på morgonen. Sen har jag ju Filippas små händer att tänka på också… Vi får se hur det går! Oavsett är jag väldigt nöjd, och tror Ludde också kommer bli det!

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s