En ovälkommen gäst: Vattkoppor

Igår förmiddag upptäckte jag några små röda prickar på Luddes rygg och mage och insåg snabbt att det kunde röra sig om de fasade vattkopporna. Jag började ringa runt till vänner som jag vet har haft det nyligen och alla var överens om att det förmodligen var just vattkoppor. Här ser ni lite svagt hur de först såg ut.

Helvete liksom. Om två veckor ska vi till Thailand. Dessutom har jag själv veterligen inte haft det (men tror jag är immun då mina brödrar haft det. Vet dock inte säkert) och när kommer Filippa bli smittad?

Under dagen ökade antalet koppor, och när vi vaknade imorse så hade det spridit sig rejält och många vattenfyllda. Många har dock redan en sårskorpa, så jag hoppas de första redan börjar läka/försvinna. Han är ganska pigg och glad för övrigt. Mycket mer mammig bara och både han och Filippa kräver min konstanta uppmärksamhet.

Idag ska vi spendera dagen med att sitta på soffan och titta på film och förhoppningsvis vila lite. Jag har så sjukt mycket tvätt att ta hand om, samt köket är en katastrof, men vad gör man? På onsdag kommer Linus hem. Tills dess är vi bara inställda på att överleva.

4 thoughts on “En ovälkommen gäst: Vattkoppor

  1. Jag tror inkubationstiden för vattkoppor är två veckor så om Filippa inte utsattes för smittan samtidigt som Ludvig är ju risken att ni får det när ni ska åka… Jag håller tummarna för att så inte är fallet, och krya på er!

    1. jag vet! men dom har inte varit separerade sen 19 dec så dom borde blivit smittade samtidigt. och hon har ett par pytteprickar på ryggen. Håll tummarna!

  2. Aj då..vi åkte på detta ifjol,dagisbarnet smittades där å ganska exakt 2 veckor efter hennes första prick fick lillasyster sin första prick..detta trots att jag helammade den lilla.men hon blev inte lika febrig å hängig som den stora.gick åt stora mängder puder kommer jag ihåg!vi håller tummar å tassar att Lilla F klarar sej;-)

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s