Dagen då vi åkte till Gröna Lund

Förra veckan passade vi på att ta båten in till Stockholm för att gå på Gröna Lund! Ca 1,5 timme tog det att köra in, men då var det ganska mycket sjö, samt att det tar lååång tid att köra förbi Vaxholm pga hastighetsbegränsningen. Båda barnen somnade som vanligt i båten, Ludde framme i ”hytten” och Filippa bak i mitt knä.

Väl framme kunde vi enkelt lägga till vid Gröna Lunds egen brygga precis vid Bläckfisken. Så himla smidigt och det kostade inget extra. Sedan köpte vi åkband till mig och Linus, men barnen som båda är 3 och under åkte gratis. Eftersom dom är så små satsade vi på att gå till området vid huvudingången där de flesta attraktionerna för de mindre är. Dessvärre var vi knappast ensamma om detta och det var lååånga köer. Inget som främst Ludvig hade varken förståelse eller tålamod för.

Vi började iallafall med Flygande Elefanterna och efter 45 min väntetid fick vi äntligen åka och båda barnen tyckte det var toppen.

IMG-20150727-WA0005_1

Eftersom detta var första gången för oss på grönan så ville vi ta det lite lugnt i början och kolla hur barnen skulle reagera på attraktionerna så efter Elefanterna gick vi till Veteranbilarna, sen Tuff-tuff Tåget och sen Cirkuskarusellen. Allt hade minst 30 minuter väntetid.

IMG-20150727-WA0002_1

Vi kikade även in i Pettson och Findus Värld, men det var (enligt mig) ingen höjdare. Sedan var det dags för Blå Tåget som njöts med en skräckblandad förtjusning. Ludde satt med händerna för ansiktet hela tiden, men ville oavsett åka en gång till! Väldigt läskigt. Eftersom allt gått så bra kände vi att barnen var redo för en bergochdalbana och gick därför till Nyckelpigan. Stackars Filippa som hade somnat på Linus axel när det var vår tur vaknade upp till snabba vändningar! 😀 Men hon kvicknade till snabbt och båda gillade den så mycket att vi senare kom tillbaka och åkte två gånger till.

IMG-20150727-WA0004_1IMG-20150727-WA0003_1

Sedan åkte Ludde och Linus Lyktan som är ett fritt fall från 12 meters höjd. Den gillade Ludde INTE.

IMG_0165
IMG_0169

Tekopparna var däremot en hit, men den avstod jag från.

IMG_0172
IMG_0176

En annan väldigt uppskattad attraktion var Lustiga Huset och det var roligt för barnen att få upptäcka lite på egen hand. Filippa speciellt sprang på och skrattade en hel del. Avslutet med flygande mattan/rutschkanan hoppade Ludde dock över och han och jag tog trapporna ner. Kärlekstunneln åkte vi också, och det var lite mysigt efter allt med högre tempo. Dock tycker jag dom borde kunna uppdatera den och göra den lite mer modern.

När klockan hunnit bli 22.15 hade Filippa somnat i vagnen, och Ludde i Linus famn, så då gick vi tillbaka till båten. Man får inte stanna över på deras gästbrygga, så vi åkte över till Wasahamnen som är ett stenkast bort. Vi var alla supertrötta och Ludde, Filippa och jag somnade snabbt i förhytten. Linus fick sova på en uppblåsbar madrass mellan stolarna under kapellet. Uttern d55 är en liten daycruiser, men då vi aldrig kommer sova mer än en natt i den är den fullt tillräcklig.

På morgonen gick vi över till Hasseludden och käkade frukostbuffé. Dom har verkligen allt och det kostar bara 149 kr per person! Det var väldigt många barnfamiljer där, och det var väl skönt för våra barn uppförde väl sig inte helt civilt om man säger så… Jag som ääälskar hotellfrukostar längtar tills barnen är lite större och man kan börja njuta av lugna morgnar igen.

Efter vi ätit färdigt och försökt städa upp den värsta röran som barnen orsakat så var det dags att ”checka ut” från hamnen och åka hem. Egentligen kostar det 300 kr att ligga över där, men när vi skulle betala så sa hamnägaren att vi inte behövde betala. Väldigt schysst!

Filippa sov hela vägen hem, och även Ludde en del och resten av dagen var vi alla helt färdiga och jag låg mest och myste med barnen i sängen (samt försökte avstyra ständiga bråk mellan dom). Om jag ska sammanfatta så var det en väldigt lyckad tur, om än påfrestande… Dessvärre hade jag nästan inget batteri kvar i kameran, så jag hann bara ta ett par bilder, och resten är från Linus mobil. Lesson learned.

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s