Klippa läppband

Då var det dags för Casper att åka tillbaka till Danderyds öron näsa hals mottagning och nu för att klippa hans läppband. Det kändes ju sådär att göra det idag då han åkt på en dunderförkylning och har både täppt näsa och slemhosta, men det kändes viktigt att få det gjort, så det var bara att bita i det sura äpplet.

Vi fick vänta i nästan en timme och under den tiden hann jag jobba upp en ordentlig oro och fick jobba med att hålla tillbaka tårarna. Casper sov dock sött hela tiden.

image

Först fick han lite bedövning på en tuss som jag höll mot läppbandet. Efter en minut satte läkaren ytterligare bedövning med spruta, och detta var inte kul alls. Det blödde ganska mycket och Casper skrek desperat. Då gick det inte att hålla tillbaka tårarna. Fy fan.

Sen fick vi sitta en kvart i väntrummet innan vi kallades tillbaka igen. Att klippa läppbandet gick enklare nu när Casper var bedövad, och det blödde inte mycket mer än det gjorde när han fick sprutan. Han grät lite men slutade ganska snabbt och fick sen amma en stund.

Nu har vi hunnit amma två gånger till sen läppbandet klipptes, och han har redan bättre grepp om bröstet. Överläppen har tidigare vikits in och förstört möjligheten till ett fast grepp. Underläppen rullar fortfarande in, men jag hoppas vi kan öva bort detta.

Jag visade även en bild för läkaren på Filippa och kunde konstatera att hon också har ett kort läppband. Men nu gör man inget åt det, utan om det behövs åtgärdas i framtiden så är det när hon ska få sina permanenta tänder, och då av en tandläkare. Ofta kan problemet tydligen rätta till sig av sig själv, och anledningen att man klipper på bebisar är för att rätta till amningsbesvär. Detta förklarar ju varför det gjorde så ont när Filippa ammade. Snacka om att jag blivit härdad som mamma.

image

Nu väntar jag bara på att Casper ska vilja amma igen, och sen blir det läggdags. Han har mest sovit idag och är uppenbart medtagen av både läkarbesöket och sin förkylning med hemska hostattacker. Usch alltså! Håll tummarna för oss nu att minst ett barn sover bra i natt. Att kämpa med tre småbarn som inte kan/vill sova är tortyr.  T.o.r.t.y.r.

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s