Ta en thaimout!

I december när jag fyller 40 år (det är nu ni ska säga: -Va! Du ser högst ut att vara 25!) så har vi planerat att resa bort. Min tanke har varit att åka till Florida och Karibien som länge varit ett drömresemål för mig. Faktum är att när Linus för några veckor sedan började prata om att istället åka österut ut sa jag tvärt nej!

Men så häromdagen när jag jobbade och lyssnade på Att resa podden så pratade Lisa och Annika om att åka på långresa till Thailand. Dvs att ta en thaimout. Annika är för tillfället på Koh Lanta med sin familj och de kommer vara där i 3 månader. De bor i stort sätt hela vistelsen på samma ställe och det äldsta barnet går till och med i skolan. De har med andra ord en vardag där även om det är en väldigt lyxig sådan!

Och det är just det som sålde konceptet för mig. Att få uppleva en vardag fast utan allt det tråkiga som att laga mat, tvätta och städa. Och eftersom vi reser under vinterhalvåret så innebär det alltså flera veckor färre med underställ och overaller!

Vanligtvis är jag inte en person som direkt gillar långresor. Tre veckor är fullt tillräckligt, men då försöker man ju mata in så mycket som möjligt på dom. Nu vill jag åka iväg och ha tråkigt. Seriöst, när hade man ”tråkigt” sist? Eftersom Linus lite av misstag råkade få semester och pappadagar i hela 6 veckor så är det ju bara att köra på! Hur ofta får man den chansen igen?

Och helst undviker jag att resa ”dit alla andra reser”, men nu är det precis dit jag vill! Jag vill ha svenska barn springandes omkring mig som mina barn kan finna vänner i, och jag vill hitta nya vänner bland föräldrarna. Och helst HELST vill jag att några av våra vänner och familj bestämmer sig för att också åka iväg samtidigt och träffas i värmen.Tänk vad underbart! Detta är alltså en öppen inbjudan till DIG, DIG och DIG!

Från slutet av oktober till mitten av november december (rättning av mamma!) ska vi alltså hänga tillsammans på Koh Lanta. Vi ska bada, leka, läsa, bygga sandslott, äta gott, lära oss att gå, umgås, kramas, sova, och helt enkelt ha en thaimout! Jag ska försöka hålla er ajour med planeringen då det nog kan vara av intresse för en del. Häng med!

Här kommer ett gäng bilder från vår resa till Thailand för drygt ett år sedan som jag tror jag aldrig visade. Mina planeringsinlägg lär bli illustrerade med många bilder från just den resan som då begav sig till Koh Tao och Koh Samui.

IMG_2352 IMG_2609 IMG_3123 IMG_2845 IMG_2788 IMG_2673 IMG_2646 IMG_2557 IMG_2531IMG_3637IMG_3628IMG_3609

 

6 thoughts on “Ta en thaimout!

  1. Först och främst – va!?! Du ser ju inte en dag äldre ut än…kanske inte 25 men iallafall 31. 40 you say?! Lägg av!

    Men sen – åh! Låter underbart med en thaimout och så himla kul att vi – och inte minst Annika då – kunnat inspirera så! Det kommer nog bli helt grymt och även lätt osv med barnen med tanke på deras ålder. Bekvämt är bra!
    Och ang svenskarna i Thailand så pratar Annika om det i senaste avsnittet (008, släppt idag). Positivt.

    Ska bli jättekul att följa ditt planerande!

    1. Ja, jag blev så himla inspirerad av er podd! Men också så imponerad på hur bra ni var! Stor tummen upp! Kul, ska försöka lyssna imorgon, annars blir det nästa vecka om barnen skulle kunna bli friska någon gång…

  2. Väldigt kul att kunna inspirera andra till att våga ta steget! Jo, visst blir det vardag här också. Men – som du också skriver – en vardag långt borta från overaller, pendling i Stockholmstrafiken och allmänt tjafs om vems tur det är att laga mat… Vi älskar verkligen livet här, men förstår också att det kanske inte passar alla. Jag hoppas och tror att ni kommer att få en fantastisk tid här på Koh Lanta. (Vill ni ha ett betydligt billigare alternativ, lugnare tempo och mindre turister tycker jag att ni ska kika lite på Huay Yang också.)

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s