Sommarplaner

Idag blev det tydligt att sommaren närmar sig. Dels hade vi en fantastiskt solig vårdag, och sen kom förskolans önskemål om att få in barnens sommarledighet. Och just nu känns det som vi har noll planer. Stress!

Barnen kommer få 5 veckors sommarlov. Tre av veckorna är Linus ledig, och två av veckorna jobbar han. Det är därför av hög vikt för mig att planera dom veckorna som han inte är här.

Sommarlovet börjar med vecka 27. Då kommer hela familjen vara ute i skärgården och hoppas hoppas att vi får sommarväder. Förra sommaren regnade ju bort och vi var knappt ute något med vår nya båt. Men det vill vi ta igen denna sommaren och vi hoppas på att kunna lämna Ålön som är vår fasta punkt (Linus föräldrars ställe) och åka långt ut i skärgården och campa på någon obebodd ö någonstans. Noll lyx men så jäkla härligt! Förhoppningsvis kan vi få med oss några fler vänner med båt för då blir det ju ännu mysigare.

293954_10150467590697796_1168446169_n
Linus och jag på en klippa i skärgården 2011. Typ exakt 9 månader innan Ludde föddes. Hehe.

Vecka 28 (11-15/7) jobbar Linus och vi funderar på att tillsammans hyra något ställe i Brighton (Englands sydkust) dom dagarna. Då kan Linus pendla till Gatwick därifrån och förhoppningsvis kunna byta till sig kortare arbetspass. Någon som varit där och kan tipsa om boende? Vi hade gärna bott i någon av de närliggande, mindre byarna, men det är viktigt att Linus enkelt kan ta tåget till jobbet/flygplatsen.

brighton-04
Bildkälla

Sen planerar vi då att åka tillbaka till Sverige i några dagar när han är ledig, men så ska han jobba igen 20-24/7. Då funderar jag och min lillebror på att hyra någon stuga tillsammans i princip varsomhelst i södra Sverige. Vi (han) har kikat lite på Öland men även på fastlandet och kanske vid någon sjö? Vi får se vart det hela landar! Ni får gärna lämna tips på smultronställen att besöka här också! Och mellan dessa resemål kommer vi förstås spendera lite tid i Båstad hos mina föräldrar.

savedpicture-201442115817
Ludde i Båstad sommaren 2014

Sen vecka 30 blir det dags att åka tillbaka till skärgården igen och hänga på Ålön och åka mycket båt. Sa jag att jag förväntar mig en fin sommar?

savedpicture-201472320546
Sommaren 2014 på Ålön

Och 8/8 är sommarlovet för barnen över, men definitivt inte sommaren! Säkerligen blir det många fler turer till Ålön och annat skoj. Men sen ska vi ju förbereda för den stora resan, nämligen vår ”Thaimout” som börjar i slutet av oktober!

Vad har ni för sommarplaner?

En reaktion till “Sommarplaner

  1. Å längtar efter sommar nu!!! Fina bilder!
    vi ska lämna in lapp om ledighet till förskolan IMORGON! Hjälp! Vi vet inte en som önskemål om ledighet går igenom på jobbet!

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s