Resa själv med tre barn

Jag tycker det är så ofantligt jobbigt att skriva detta inlägget men jag måste ju skriva något. Anledningen att det är så jobbigt är för att jag skäms för att jag inte mentalt grejade det. Att jag helt tappade fattningen inför mina barn. Jag orkar verkligen inte gå in alltför detaljerat på vad som hände, men ni får den korta versionen.

För att överhuvudtaget kunna åka en vecka på semester till Turkiet så innebar det A) vi fick flyga från Jönköping (vi ville inte ha mellanlandning i Istanbul) och B) jag skulle få flyga hem själv med barnen då Linus fick åka direkt till London. Detta var såklart inte optimalt, men det var liksom det eller ingen resa, och jag var ju förberedd. Och allt gick bra. Fram till Norrköping där vi blev stillasittande på en avstängd E4.

Resan började klockan 9 då vi blev upphämtade av en taxibuss utanför lägenheten. När man är ute och reser måste man dessvärre ibland kompromissa med sina vanliga säkerhetskrav, och denna gången fick Casper sitta i en framåtvänd barnstol, Filippa på bälteskudde och Ludde utan varken barnstol eller kudde. Men chauffören körde jättelugnt (inte en självklarhet i Turkiet) och det var ju en mindre buss, så jag kände ändå mig trygg.

När vi kom fram till flygplatsen så fick vi först gå igenom en säkerhetskontroll innan vi ens kommit till incheckningen. Barnen fick hoppa ur vagnen, plattor etc tas ur väskor och allt fick scannas. Stressigt men alla tre barnen samarbetade. Sen checkade vi in men hade inget bagage att lämna in. Jag hade en ryggsäck och en skötväska, och Ludde sin rygga. That’s it. Och så vagnen, men den tog vi till gaten. Så fick vi stå i kö och gå igenom ytterligare en stressig säkerhetskontroll följt av en ännu längre kö och passkontroll. Casper började vid detta laget tröttna, men det funkade ändå med hjälp av majskrokar.

Väl på flygplanet somnade Casper och Filippa nästan direkt, vilket gjorde att jag blev helt låst. Ludde fick in sin mat och då jag satt två säten bort med en sovande bebis i famnen fick han greja allting själv. Tyvärr hjälpte flygvärdinnorna på Ving (Thomas Cook) inte till alls och även om dom var trevliga så frågade dom inte mig en endaste gång under resan om jag behövde hjälp med något. Man kan ju tycka att när dom ser en mamma med 3 barn så borde dom åtminstone erbjuda assistans. Vilket fall, Ludde spillde tex ut hela sin juice över sig och jag var tvungen att lugnt och stilla berätta för honom vad han behövde göra. Det fanns liksom inte något utrymme för att få panik.

Hela flygresan gick bra. Mycket spring på toaletten med Caspers bajsblöjor, Ludde som förstås behöver assistans, och Filippa som var rädd för flyplanstoaletten men behövde gå. Men utöver det och lite fläckar här och där så gick det faktiskt bra! Jag var väldigt stolt över mina barn som satt stilla och aldrig skrek eller bråkade. Dom fick faktiskt beröm av flera passagerare runt omkring oss. Stolt mamma.

Så landade vi på Jönköpings flygplats och fick stå länge i kön till passkontrollen. Två tunga väskor som hängde på mig plus Casper i famnen (bärselen hade blivit kvar i vagnens varukorg). Och två barn med massa spring i benen. Jag trodde jag skulle gå isönder.

Väl i bilen kände jag en sån enorm seger och nu skulle vi ”bara” köra de 3,5 timmarna hem. Faktum är att det var så mycket uppbyggd stress som släppte då att jag började gråta lite. Jag var så nöjd med dagen! Och vi ville bara hem hem hem! Titta på Rebecka på Idol och njuta av vår soffa och våra sängar. Men så fastnade vi i köerna på E4:an och allt bara brast inom mig. Och när det brast för mig så följde barnen efter och vi satt alla 4 och grät högt.

Nu vill jag inte gå in mer på det för det gör ont i hjärtat att tänka tillbaka, men jag kan säga följande: Jag skulle absolut flyga själv igen med min barnaskara. Jag tänker dock aldrig igen flyga från Jönköping. Och mina barn fick presenter av mig för att de var så duktiga. Och för att jag hade dåligt samvete hehe.

Så nu vet ni. Frågor på det??? 😀


Barnen sitter inte säkert enligt svensk standard, men definitivt enligt turkisk…

6 thoughts on “Resa själv med tre barn

 1. Nu känns det som att jag jinxade din resa, förlåt! =(
  Jag tycker fortfarande du är en stjärna (och dina barn!). Du är ju knappast ensam om att ha suttit och gråtit ikapp med barnen. Det har jag gjort för betydligt mindre anledning. Jag har heller aldrig rest med mina barn (2 st tillsammans med min man också) utan att gråta en liten skvätt på vägen (vi har släkt i usa och nordligaste nordnorge så det blir lite resor). Tänk att du lär dina barn att alla är mänskliga och det är okej att bryta ihop ibland. 🙂

  1. Haha så länge det inte var du som vält med en långtradare på e4an så har du nog ett rent samvete! 😁
   Tack för stödet! 😚

 2. Men heja dig som fixade det!! Det är klart som tusan att en bryter ihop ibland man är inte mer en människa. Vem har inte brutit ihop samtidigt som barnen! Jag tycker du är tuff som fixar så mycket själv med alla kidsen, heja!!

 3. Du är så förbannat stark, läser ofta din blogg och jag förstår verkligen inte hur du orkar. Min sambo jobbar mycket kvällar och jag tycker att hans 11-21 pass är hemska. Jag har vaken-nätter med min 8-månaders fortfarande och att försöka sysselsätta två barn hela dagarna är hopplöst svårt tycker jag. Känner mig konstant otillräcklig, trött och tråkig. 4-åringen vill ha så mycket uppmärksamhet och det är så svårt att fördela sin tid rätt när man är ensam hemma. Men så tänker jag på dig och inser att orkar du så orkar jag! Alla har inte partners som jobbar 7-16 och huvudsaken är att man kan försörja sig. Man får försöka ta tillvara på de härliga familjestunder som erbjuds helt enkelt!

  1. Men åhhh, tack! Känns dock lite som jag är en fejk eftersom jag inte alls grejar allt som jag velat. Kämpa på du med! Alla har vi våra svårigheter! ❤

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s