Blev det som jag tänkt mig?

Jag fick en fråga av Resfredag på Instagram som jag spenderat lite tid att klura på och dags att svar på när vi bara har ett par dagar kvar.

”Jag vill veta om det är som du tänkt dig? Ok, bra eller bäst?”

Sanningen är att det finns flera svar på frågan. Vissa saker blev bättre och andra sämre. Vi börjar med de största utmaningarna.

1. 100% tid tillsammans… Alltså det låter så hemskt, men vi nöter verkligen på varandra. Det är supertufft att få barnen att sova tillräckligt och dagarna är så intensiva att de orkar inte. Och ni vet ju hur det blir när barn är övertrötta. Ständiga bråk och utbrott. Vilket resulterar i att jag och Linus också blir osams.
Åker vi på Thaimout igen så blir det definitivt förskola/skola för barnen. Vi föräldrar behöver en paus för att orka med föräldraskapet och barnen behöver rutiner.

2. Vädret. Aldrig i mitt liv hade jag väl trott att jag skulle klaga på vädret här! Men det har varit lite väl mycket regn, och speciellt sista veckan på Koh Lanta. Nu har vi dock haft riktigt fina dagar på Koh Jum så det är ju nästan bortglömt hehe…

3. Maten. Igen, inget jag trodde jag skulle beklaga mig över! Vi har verkligen ätit mycket gott, men också en hel del mindre bra. Jag är så trött på översockrade rätter och längtar efter svensk husmanskost! Och blir det en ny longstay om ett par år så ska vi ha eget kök!

4. Fukten. Jag gillar ju den höga luftfuktigheten i Thailand, men det har ju varit extremt blött nu med allt regn. Och inget torkar ju! Vi drar med oss väskor fulla med fuktiga kläder. Lustigt att man kan se fram emot att tvätta och torktumla!

Och efter allt det där negativa så är det dags för sakerna som blivit bättre än jag tänkt!

1. Klong Dao. Vi är verkligen så nöjda med stranden och läget av boendet! Perfekt för en småbarnsfamilj! Jag hade förväntat mig mycket mer folk och kommers, men det har varit så lugnt och skönt!

2. Trafiken/säkerheten. Jag har blivit väldigt glatt överraskad med taxi från Krabi till Koh Lanta som hade 3 bilbarnstolar, och diverse tuk-tuk och flak taxis som alla kört lugnt och säkert. Linus som kört en del moppe har också upplevt det lugnt i trafiken. Kanske för att det är innan högsäsong? Vet inte.

3. Dagarna som bara flyter på. Jag trodde ändå att 6 veckor skulle kännas mer som en utmaning, att vi skulle få tråkigt. Men trots de negativa saker jag skrev först om vill jag absolut inte åka hem! Eller jo jag saknar Totti och lite andra saker, men hade absolut inte velat vara här kortare än 6 veckor.

4. Yogan. Jag hade ju hört så goda saker om Oasis Yoga, men aldrig hade jag kunnat föreställa mig hur bra. Totalt har jag varit på 12 pass (18 timmar). Det har varit Ashtanga, Yin, Flow och Ludde och jag har varit på barnyoga. Jag känner verkligen hur jag utvecklats och blivit starkare. Catarina pratar om en yogastudio i Sollentuna som vi måste kolla in. Nu vill man ju inte sluta eller gå tillbaka till typ sats yoga.

5. Koh Jum. Att lämna Koh Lanta och åka till Koh Jum var det bästa beslutet vi tagit! Visst har vi trivts på Koh Lanta, men vi kände oss klara där och Koh Jum har verkligen levt upp till förväntningarna och mer! Vi vill absolut komma tillbaka om ett par år och då hoppas vi våra kompisar hakar på!

Slutligen vill jag uttrycka tacksamheten jag känner för att jag fått uppleva denna resan. I det stora hela har det varit fantastiskt och skulle jag skrivit en lista med negativa saker i ett kallt november-Sverige så hade den garanterat varit mycket längre!

Jag är tacksam för min familj, våra gamla vänner, och de nya vi träffat. För miljöerna vi fått uppleva och den underbara värmen. Tacksam att ingen blivit riktigt sjuk och att alla är starka och hälsosamma. Tacksam för att Thailand och thailändarna välkomnat och behandlat oss så väl. Tack. ❤

En reaktion till “Blev det som jag tänkt mig?

  1. Jättekul läsning!
    Och alltså förstår verkligen det där med behov av rutiner (och omväxling!) för barnen. I deras ålder är det ju verkligen nödvändigt (eller iallafall önskvärt) – allt är ju så intensivt!

    Och oavsett vissa saker som kanske varit mindre bra så låter det ju verkligen helt ljuvligt!

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s