Drömhuset 

För fem och ett halvt år sedan flyttade vi in i huset vi bor i nu. Då hade vi letat i över ett år efter vårt drömhus. Tills vi insåg att vi inte skulle hitta det och istället köpte ett trevligt kedjehus i ett fantastiskt område (hur fantastiskt visste vi inte då). Men med ett tydligt mål att vi MAX skulle bo här i 3 år.

Men tiden går som ni vet och vi bor kvar här. Och nej, det är inte synd om oss på något sätt. Vi behöver inte ett större/nyare/finare hus. Men vi villhöver det… Vi vill ha fler sovrum, större ytor, vackrare detaljer och framförallt, en ”riktig” tomt på bortåt 1000 kvm.

Men varje objekt som vi hittat har gått oss förbi och det känns som vi ramlat på målsnöret varje gång. Och i ärlighetens namn har det inte varit många hus som verkligen intresserat oss då folk tydligen inte flyttar ifrån vårt område och det är ju här vi vill bo. 

Idag var vi på banken och bad om ett absurt stort lånelöfte för att inom kort kunna stå som vinnare i denna galna konkurrensen. Helt sjukt att lägga så mycket pengar på ett hus, men det är så marknaden ser ut. Vi hoppas få det beviljat men vet först om en vecka ungefär. Och då, då ska vi vinna budgivningen på något hus i vår. Det bara måste bli så!

Här kommer lite inspirationsbilder på hus vi drömmer om…

Bild: Okänd

Bild: Trivselhus

Bild: Sävsjö Trähus

Bild: Scandiamäklarna

Bild: Rörvikshus

Bild: Okänd

Bild: Rörvikshus

Bild: Willa Nordic

Categories Hus

6 thoughts on “Drömhuset 

 1. Äsch flytta ner till Småland 😉 här får du en sjötomt på 2000 kvm för 230000:- (ett stenkast till det du nödvändigt kan behöva, ink. 50 min till Bromma.) & bygg ert drömhem. Linus får flyga från Växjö och du har bara 1,5 timme till Båstad ❤
  Puss!

  1. Jag blev tvungen att läsa den siffran om och om igen. Har du skrivit rätt? För 2.3 miljoner är megabilligt i vår värld!
   Vi var inne på att bygga i skåne när ludde var bebis, men det blev inget och nu är vi så rotade med förskola och sånt. Men helt sjukt ju att man är villig att betala 8 mille för renoveringsobjekt. 🙈

 2. Tvåhundratrettiotusen 😉 och väljer du ett hus från Willa Nordic är det Fredrik som monterar det åt er 😉 -ja om ni bygger i Småland då!

  1. Aha är han Willa Nordicare! Fantastiskt fina hus. Lite utanför vår låtsasbudget när tomterna (som inte finns) kostar minst 4 mille. Vill bygga Vårgårdahus. Ja suck… 😅

   1. Ja han jobbar på deras dotterbolag som snickaren så de är dem som monterar husen ute på plats samt bygger egna villorna lösvirke med.
    Willa Nordic är dyra men det är lite annan byggstandard i deras hus med 😉 tjockare väggar och lite annat extra lullull som man har igen sen.
    Det var någon med Vårgårdahus som haft ett hiskeligt strul. Återkommer när jag har faktan om vem. Såg på instagram. Kolla på Rörvikshus om det kan va en firma för er annars! Ligger nog i samma sediment som Vårgårdahus. Vet att de är flexibla av sig.

    1. Alltså vi har ingen tomt så inte aktuellt. 😂 Men hade vi så blir det nog Vårgårda. Har en gammal kollega som byggt med dom och varit jättenöjd samt många som instagrammar och är nöjda med stockholmskontoret. Och klart man får vad man betalar för men om man betalar över 4 mille för en tomt kan det vara så att man väljer på ”billigare” hus eller inget! 😘

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s