Fantomen på Circus

Om ni tittar tillbaka på min önskelista inför min 40 årsdag så ser ni att jag önskade mig en chans att se Peter Jöback i Phantom of the opera. Jag fick biljetter till uppsättningen på Oscarsteatern när jag gick i åttan(?), och det var till denna dag den största teaterupplevelsen i mitt liv. Från början till slut gick rysningar genom min kropp. Jag fick även en dubbel cd med hela föreställningen och denna lyssnade jag förstås sönder och lärde mig alla texter, alla repliker. Med andra ord, jag kan Fantomen och älskar den. Och nu ville jag se den med vår stora stjärna som jag är så förtjust i, Peter Jöback.

Mina föräldrar och syskon insåg precis hur mycket denna betyder för mig och gav mig två biljetter! Tanken var att jag skulle gå med Linus, men när det visade sig att han skulle jobba så bokade mamma en flygbiljett till Stockholm då hon också var sugen på att se den. 

Jag har inte skrivit om det på bloggen, men vi har sjukstuga här med jag som åter igen fått halsfluss och Ludde som legat med hög feber. Så segt. Men igår mådde jag toppen och även om Ludde var sjuk tyckte han det var ok att vara hemma med farmor och farfar. 

Mamma och jag tog pendeln in och var förstås laddade. Vi tog oss hela vägen genom snöyrvädret till Djurgården och Cirkus, och vad möts vi av där? Jo denna lappen.

Jag tror inte ni kan förstå hur besviken jag var. Alltså på riktigt. Och det kändes som ersättaren hade kunnat vara hur bra som helst (det var han inte), men jag var ju där för att se Peter!

Som tur var är ju resten av ensemblen helt fantastiska och de som spelar Christine och Raoul var speciellt magiska. Dekoren och kostymerna var otroliga, men tyvärr har Cirkus inte samma elegans som Oscarsteatern har, så dom tappade lite av känslan där.

Allt som allt blev det ändå en underbar eftermiddag. Jag fick även ett drinkpaket med Champagne och en laxtartar som smakade gott och var precis lagom i pausen. 

Så stort tack för upplevelsen öven om det inte riktigt blev som jag tänkt mig. Och Peter, ja den stackarn var hemma med kräksjuka så han stannade hemma med all rätt! Och mitt teater/musikalintresse har fått en nytändning och härnäst tänker jag se Billy Elliot the musical på Stockholms Stadsteater. Berätta gärna om era största teaterupplevelser! 

Kategorier JAG

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s