Trött på att vara mamma

Egentligen får man väl inte säga i sociala medier att man vill bort från sina barn. Att man tröttnat på deras sällskap. Men tyvärr är det ett faktum. Jag antar (hoppas) det är för att jag haft NOLL egentid de senaste veckorna. Och pga magsjuka har härjat på förskolan har jag hållt barnen hemma, och ja, det blir bara för mycket till slut. Så kombinerat med sälj/flyttstress så är jag bara less. 

Idag har jag verkligen varit den sämsta och tråkigaste mamman. Jag är så osugen på att hitta på något har bara velat sitta med min kaffekopp och surfa på mobiltelefonen i köket. Hemskt. Filippa och Ludde är ju duktiga på att hitta på saker själva, men Casper hatar att ha tråkigt. Och när han inte får klättra på möblerna blir han vrålarg. 

Nu vet jag att detta är tidsbegränsat. I april får jag mitt liv tillbaka. Huset är sålt och Casper har börjat på förskolan. Igen, jag vet att man egentligen som mammabloggare ska säga hur jobbigt man tycker det är att sin bebis ska börja på förskola och hur mycket man kommer sakna hen. Men nej, jag längtar tills denna mammaledigheten är över! Att få jobba, träna, och bara få avsluta vad man påbörjat utan att bli avbruten. 

För att inte avsluta detta inlägg på ett negativt sätt så vill jag bara skryta om vad min vän Martina sa om mina barn. Hon berättade att dom är så öppna och inkluderande och får hela hennes familj att känna sig så välkomna. Hur fint är inte det? Och det är ju sant. Dom har alltid gladeligen delat med sig av sina leksaker och låter gästerna välja först. Mina fina barn. Jag ser fram emot att få längta efter dom.

2 thoughts on “Trött på att vara mamma

  1. Det har ju cirkulerat en artikel angående föräldrar som inte vill vara med sina barn bara för att de lämnar barnen på förskolan. Det roligaste är att samtliga av mina vänner som delat den på FB inte har barn. Lätt att sitta och tala om hur folk ska leva sitt liv utan att ha varit i situationen själv. Barn mår bra när deras föräldrar mår bra och får man inte egentid någonsin är man inte en bra förälder, det är min erfarenhet i alla fall.
    Har varit föräldraledig sedan juni förra året och jag vill verkligen njuta hela tiden, men vissa dagar när man sneglar på klockan och tror att den är 12.30 men den visar sig vara 8.30 vill man bara ge upp. Jag älskar att vara med mina barn, men det måste vägas upp med något annat ibland också. Kämpa på!

  2. Jag njöt av att vara tillbaka på jobbet idag efter mina 15 månader + hemma. Möjligheterna kändes liksom oändliga, haha. Vuxenprat, kaffe, lunchträning… tänkte klart mina tankar.
    Och sen var det mysigt att komma hem, med helt ny energi och lust till familjen.

    Så alltså… jag fattar. Verkligen.

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s