Renoveringstankar och nya köksritningar

I måndags var vår byggherre här för att gå igenom allt som ska göras på huset. Efter mötet tog vi med oss en del. För att börja med det positiva så fick jag väldigt stort förtroende för honom. Han och hans crew vet vad dom gör och kommer jobba stenhårt, det är jag övertygad om. Han sätter 6 killar på vårt bygge och de kommer gör allt utom borra bergvärme och lägger vattenburna värmeslingorna i golven. Det fixar en annan firma.

Så till den jobbigare delen… De kommer ta projekten i en helt annan ordning vilket i princip betyder att huset är obrukbart fram till dagen då det är helt klart då de vill lägga golven sist. Förståligt, men nu har vi inget utrymme att tex bestämma att avvakta med ett par takkupor. Nu är det go big or go home som gäller. Så gissningsvis är vi hemlösa i en dryg månad då vi ska vara ute 14 juli. Tur det är sommar!

Och dyrare blir det förstås. Ärligt talat kan man undra vad vi gett oss in på. Skatten som vi måste betala på vinsten av nuvarande huset nästa år får vi nog använda upp nu och spara till sen… 

Jaja vi kör på mottot: det ordnar sig! Men ni förstår jag måste sälja en hel del babybäddar va? 😉 

Vi har kommit lite längre på köksritningarna, men det börjar bli hög tid att ta ett besök på Ikea även om köket inte kommer sättas in förrän i augusti. En sak som jag efter mycket grubblande bestämt, är att det blir en köksö med låg bardisk och inte ett matbord. Jag tycker det är mycket snyggare och vi behöver ju inte en komplett matplats eftersom vi kommer ha ett stort matbord några meter bort i vardagsrummet. 

Det blir en enkel och smal köksö med tre stolar. Dvs barnen kan alltid käka frukost där eller sitta och rita medan man fixar i köket. Tror det blir grymt! Exakt hur den blir utformad har jag inte bestämt men ungefär såhär:

Den uppmärksamme noterar att jag bytt köksho till en med avlastningsyta! 

Någon frågade vad vi räknar att köket går på men glömde svara… Vi räknar på att det går på 80 000 kr men då behåller vi kyl, frys och diskmaskin från gamla köket. 

Inte lång tid kvar tills vi har tillträde nu…

3 thoughts on “Renoveringstankar och nya köksritningar

  1. Åh så mycket ni har på gång, fattar inte hur ni orkar (trebarnslivet börjar komma ifatt här, haha😉)! Ert hus kommer vara mer klart när ni flyttar in än vårt är efter 1,5 år. Bara orkar inte ta itu! 80000 låter billigt för ett stort kök, är det verkligen inkl arbetet?! Vi ska göra köket tids nog, men har faktiskt tagit bort köksön tillsvidare. Tyckte den mest var ivägen i vårt lilla kök, men har man större är det grymt med köksö så det blir säkert toppen för er! Vill höra mer om renoveringen sen, får ta en lunch eller nåt när ni är på hemmaplan igen 😊 Kramar

    1. Gud nej bara material inräknat! Jobbet kommer ovanpå och vi gissar väl halv mille totalt?
      Men ja, vi kör hårt direkt för att slippa sen.
      Vill gärna ses! Hörs! Kram

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s