Nationaldagsfirande 

Är det bara jag som känner att alla andra verkar ha såna harmoniska och välfungerande liv medans en själv lever i ständigt kaos? Jag fick en kommentar här med ett påstående att barnen inte borde vara på förskolan när Linus har semester och att de borde få semester också. Först och främst, vi snackar 3 dagar som Linus ska jobba på huset medan kidsen är på föris, och dom kommer sen vara lediga 5 veckor. 

Men saken är den att förskolan är inte något de behöver en ”semester” ifrån. Tvärtom är det där de får lagom med stimulans, rutiner och ro både vid mat och andra aktiviteter. De får sovmorgon varje dag och har det helt enkelt lugnt och skönt veckorna de är på föris.

Hemma är det motsatsen. Vi har jättesvårt för rutiner för tillfället och det förstör allting. Barnen bråkar och tjafsar konstant och vi går varandra på nerverna. Dom vill så mycket hela tiden och tyvärr blir de ofta överstimulerade. Jag vet att de behöver pauser under dagen, men vi är så dåliga på att få det att ske.

Anyways, idag firade vi nationaldagen med först morgonbad i poolen följt av lunch som jag tagit med. Sen åkte vi till Edsbergsparken där Sollentunas firande skedde. Väldigt mycket folk och massa aktiviteter för barnen. Doreen var där och sjöng med barnen och sen var det en del andra lokala artister. Väldigt trevligt, men stora folkmassor är inte riktigt min grej.

Efteråt hämtade vi lite grejer i ”gamla” huset och åkte till nya. Barnen badade och både nya grannen och de ”gamla” kom över. Trevligt, men sen gick allt överstyr och alla tre kollapsade och det blev väldigt uppenbart att de var hungriga och trötta.

Imorgon ska vi förhoppningsvis sova ut och sen blir det föris för barnen och jobb för mig. Rutiner ska återupptas och tack vare utlovat regn kanske vi även kan få en lugn kväll. På fredag kommer Linus hem, men hoppet om att vi ska bli en ”normal” och välfungerande familj känns inte aktuellt oavsett. Kanske efter sommaren…

10 thoughts on “Nationaldagsfirande 

 1. Hej!
  Förstår att det känns kaosigt, du har tre små barn och en man som är borta mycket i jobbet. Men att säga att barnen har det bättre på förskolan än hemma….då är det kanske något som inte stämmer. Kanske behöver ni hjälp i form av en barnflicka eller liknande. För att du ska få avlastning och att barnen ska få rutiner även hemma. Lycka till med renovering, ska bli roligt å se ert hus växa fram!!

  1. Vad jag menar är att de mår bäst när dagen blir uppdelad så de har sina 5-6 timmar på förskolan. Då blir resten av tiden hemma mycket bättre. Även helgerna är bättre när de haft strukturen under veckorna. Vi alla mår bra av den.

   1. Men kan ni inte skapa de rutinerna hemma också? Gör som på förskolan och strukturera upp dagen i block med fasta tider för mat och sömn. Jag håller med kommentaren ovan om att ni behöver hjälp med avlastning. Sök även stöd hos kommunens familjeenhet för att hitta rätt rutiner för er familj.

 2. Herregud. Såklart ni vet själva vad som funkar bäst för er familj. För det är ju det som det handlar om också – inte bara var barnen har det ”bäst” utan var summan av alla familjemedlemmars välmående blir högst (såvida ingen lider på riktigt att det – men det är det ju knappast risk för, det är liksom ingen som offras så att säga).

  Här får förskolebarnet 5 veckors semester – samma som vi. Skolbarnens ledighet stretchas lite med hjälp av mor- och farföräldrar och idrottsläger, men så är de också äldre så det är något helt annat. Inget helt sommarlov dock – det får vi inte ihop. Vägrar tänka att det är synd om dem för det.

 3. Omg vilka kommentarer!!! Dessa människor har förmodligen sjukt mkt avlastning från mor och farföräldrar eller väldigt icke-krävande barn. Eller inga barn alls! Jag förstår dig verkligen och tröstar mig med att krävande barn förmodligen blir roligare, smartare, känslorikare och mer energiska som stora, vilket bara är styrkor i livet! 👊💪💕

 4. Hoppas nya huset ni köpt har tre våningar, för vissa dagar är det enda som funkar hemma hos oss att beordra barnen till varsin våning (vi har två barn och två våningar) för att de inte ska bråka. Man undrar ju lixom hur mycket saker man kan bli osams om. *skakar på huvudet* Det ska bli mitt nya tips till folk som funderar på att skaffa barn. Skaffa aldrig fler barn än du har våningar. *fnissar* Och om det känns motigt någon dag är du välkommen på studiebesök hem till oss för att se ett exempel på hur man kan göra för att inte få harmonisk stämning hemma.
  Kämpa på!

  1. Alltså TACK! Härligaste kommentaren någonsin 😂 Ja alltså saker dom kan bråka om..
   Igår hade vi jämngamla kompisar över och alla lekte tillsammans i timmar utan något bråk så de KAN ju! Ett annat tips alltså. Låna hem FLER barn! 😆

 5. Nej, det är inte bara ni som har det kaosigt och alla andra perfekt – tro
  Mig, fast jag tänker tanken själv här hemma- OFTA…. Här har du iallfall en ”medsyster (kusin) i kaoset”! (Yogaretreat är typ min högsta dröm just nu!)
  Du gör ett toppenjobb ensam m tre små, heja dig! Jag tycker du är fantastisk. Kram fr kusin Hanna

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s