Sommarlov

Nu är det så längesedan jag kikade in här att jag bara måste skriva något! Jag har väldigt svårt att prioritera bloggen även om jag vet att jag borde för att dokumentera denna galna sommar.

Men för att undvika total tystnad här inne tänkte jag bara snabbt uppdatera med hur allt går. Mallorcaresan var ju helt maaagisk som jag tidigare berättat, men det krävs ett helt inlägg om det vid senare tillfälle.

Istället tänkte jag berätta lite om renoveringen. Statusen är att firman som skulle läggs golvvärmen (de enda svenskarna vi jobbar med…) hade missat att beställa hem materialet och bygget har därför blivit försenat. Den andra firman som ska göra resten jobbar dock stenhårt och håller sig busy. 

Badrummet. Det börjar ta form och kaklet borde läggas snart. Allt utom spegel är handlat. Två stycken av denna lampa ska sitta bredvid en rund spegel.

Köket. Vi väntar på leverans av det kaklet och imorgon ska vi köpa allt från ikea. Vi ska beställa dessa handtag samt knoppar från Beslag Design.

Tvättstugan. Golvet är lagt (kalksten) och väggar är spacklade. Inredningen köper vi också i morgon.  Nästa vecka kommer bergvärmepump och sånt.

Vardagsrum. Färg är inhandlat och det blev HOP Greige från Nordsjö. Byggarna har tagit bort lister i dörröppningen och snyggat till alla kanter och spacklat. Målar väntar de med tills värsta byggdammet lagt sig.

Hallen. De ska bygga in trappan och imorgon kommer vi nog se lite förändringar här. Platsbyggd förvaring kommer byggas på motsatt sida.

Sovrummet. Här har inget hänt än men hög tid att bestämma färg eller tapet…

Och så övervåningen…

Vi har fortfarande inte fått bygglov (väntar på ritningar från arkitekt) och vi har sprungit på lite problem. Huset är byggt på absolut billigaste sätt, och konstruktionen är inte tillräckligt stark för att kunna hålla takkuporna. Så hela taket måste bytas och nya takstolar monteras. Tur jag litar till 100% på våra killar…

Luddes rum börjar ta form iallafall…

Hoppsan, det blev ett längre inlägg ändå. Kontrollerat kaos vill jag kalla det!

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s