Totti: en uppdatering

Tack alla som skickat kärlek och styrkekramar till oss. Totti är en speciell hund som taget en plats i mångas hjärtan. Jag tänkte passa på att skriva en uppdatering om han hälsotillstånd samt vilka krämpor han lider av.

Nu får han smärtstillande en gång om dagen, och han är sitt vanliga sociala och glada själv. Förmodligen beror det på medicinen, men vi vet ju inte säkert. Så planen är att han får äta färdigt sin kur som är en vecka, och därefter får vi se om hans allmäntillstånd försämras och han åter drar sig undan (tecken på smärta).

Så vad är hans krämpor då?

Tänderna. För ett år sedan var jag hos veterinären och rengjorde hans tänder och då tyckte hon de såg fina ut för hans ålder. Men på ett år har hans munhälsa försämrats avsevärt och nu är det flera tänder som skulle behöva ryckas. Problemet är att han inte är någon bra kandidat för en sån stor operation. Han är helt enkelt för gammal för att behöva gå igenom något så traumatiskt.

Ögonen. Här kan jag omöjligt veta om han har ont, men hans ena öga har blivit mer grumligt vilket kan tyda på att trycket ökat. Dock vet jag från när han förlorade synen att han hade ont medan trycket gick upp, men sen var obrydd.

Kroppen. Dom flesta gamla hundar får ju problem med höfter och sånt och har svårt att röra sig. Så är det inte för Totti. Han är lika stel som vanligt (hallå han är en bullterrier!), men han har inga problem med att gå i trappor, springa efter en boll eller låta en hel drös med barn ligga ovanpå honom.

Psyket. Han kan verka lite förvirrad ibland och glömma vart dörrarna är och ibland vandrar han omkring på nätterna. Men just nu är han glad, sällskapssjuk och till och med busig och vill leka med en boll. Problemet med Totti är när han drar sig undan. Då vet man att han inte mår bra.

Så i slutet av nästa vecka får vi ta ett beslut hur vi gör då. Och om vi känner att det inte ännu är Tottis tur att somna in så lär vi få veckovis ta nya beslut. Men ni som känner Totti och vill säga hej då så uppmuntrar jag er att göra det snarast. ❤

Igår var vi hemma hos Edwardsson och Totti tyckte det var kul att vara med. Tiggde mat vid middagen, tuggade sönder träklossar och försökte slakta bollar när det lektes, samt gosade sen på soffan med alla barnen. Precis så som Totti alltid gjort!

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s