Varför måste det alltid bli såhär???

Mellan 7.00 och 8.30: mys och tålmodig mamma. 8.31-9.00 rabiat mamma som skriker på ungarna och vill typ reklamera dom. Hur kan det bli såhär? Mitt tålamod räcker liksom inte. Det är som det finns en mängd och när den potten är tömd så brakar allt samman. Så när Filippa sitter på golvet och gråter för hon vill inte klä på sig (alla hennes kläder är fula. Inklusive Shimmer & Shine tröjan jag precis köpt till henne bara för att slippa dessa psykbryt), Casper häller ut Oboy pulver på golvet och Ludde fortfarande inte satt på sig strumporna, ja då orkar jag inte längre.

Jag känner mig emotionellt överkörd av en långtradare, men barnen verkade totalt obekymrade när jag lämnade dom på föris. Är dom så vana vid att mamma får utbrott att dom inte bryr sig längre? Hemska tanke.

Nu ska jag (efter två koppar kaffe och en stor bit kärleksmums) komma igång med dagen. Byggarna har ju dragit (ska uppdatera senare med bilder för er som inte har instagram) så nu behöver jag inte leka byggherre i några veckor. Men jag ska skicka några beställningar samt kika om det rasslat in några nya. Ladda upp något på min företagsinsta om sovormar tror jag.

Sen måste jag handla mat för veckan. Jag tycker det är svårare nu med matplaneringen då jag inte äter kött längre. Barnen gör ju det och jag måste ju tillaga det och samtidigt försöka laga något näringsrikt och gott till mig själv. Dessvärre är det oftast jag som får lida och det blir något vegetariskt från frysdisken som smakar sådär. Tips mottages gärna på hur man kombinerar barnens mat mef sin egen!

Linus kommer hem på onsdag och då blir det fokus på att röja allt skräp på tomten och även se om vi kan ta bort en del sly på tomten. Den är helt övervuxen och vi tänkte att hösten är bra för att återskapa lite yta här.

Såhär söta var vi innan allt brakade samman…

3 thoughts on “Varför måste det alltid bli såhär???

 1. Måste barnen äta kött till middag varje dag? Jag menar alltså inte att komma med moraliska pekpinnar att kött är dåligt utan bara om det är enklare att servera vegetariskt till alla måste du laga kött till barnen? Jag äter inte kött men min man och mina barn gör. Barnen får kött på dagis/skola och min man äter kött till lunch. Sen äter vi vegetariskt till middag de flesta dagar. Och ibland gör vi dubbel mat. Är jag inte hemma en kväll passar de på att äta kött då. Funkar utmärkt för oss.

  Ska man servera två sorters mat är ju de enklaste att äta samma bas typ och spagetti och koka en tomatsås, på slutet släng i lite stekt köttfärs i halva och kokta linser i andra halvan av tomatsåsen. Eller någon annan mat på samma tema. Men det blir ju fler grytor på spisen helt klart. Annars är ju plockmat i massa skålar bra. Så kan alla välja vad de vill. =)

  Vill du laga vegetarisk man som ser ut som ”vanlig” mat i hopp om att barnen ska känna igen det och vilja äta trots att det är köttfritt rekommenderar jag en titt här: https://www.meravego.se/

  Om du precis slutat äta kött kan jag bara säga att det blir lättare. Klart det är jobbigt när hela ens receptbank består av köttrecept och helt plötsligt ska man laga köttfritt. Men med tiden bygger man upp sin köttfria receptbank och så känns det inte det minsta krångligare än att äta kött. =)

  1. Hej! Tack för din kommentar!! Nej jag vill ju att de ska kunna äta vegetariskt men det går jättedåligt. Varje gång jag försökt blir de helt förtvivlade. Har testat typ lasagne med corn och sånt som ska likna deras rätter men det går fetbort. De upptäcker det direkt.
   Nu är jag inte vegetarian utan pesco vegetarian, så det blir fisk 2-3 gånger i veckan.
   Men ska kolla den sidan! Har kokboken men dem är ju nedpackad någonstans 😆
   Tack igen!

 2. Quornfärs tycker jag aldrig blir gott (vilket säkert bara beror på min inkompetens) så det har jag gett upp. En lasagne gör jag mycket hellre med en tomatsås med rivna morötter och röda linser. Men det smakar såklart inte lika dant som en med köttfärssås. Quornbitar däremot tycker jag blir gott. Och mina barn brukar äta det ibland(om man marinerar/steker i olja/buljongtärning/kryddning). Men det är väl som allt man måste vänja sig vid nya smaker. Mina barn äter ändå mest bara pasta med pesto, eller potatis med smör och salt. Lagar jag mat med bönor äter de gladeligen kalla bönor ur silen när jag sköljt dem, men maten baserad på linserna när den är klar vill de inte röra. Det är synnerligen otacksamt att laga mat till mina barn. =)

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s