PMDS studie

För några veckor sedan bokade jag en läkartid för att prata om mina problem med PMDS. När jag gjorde bokningen försäkrade jag mig om att det var rätt person jag skulle träffa, och sjuksköterskan jag pratade var så insatt och förstående att jag kände mig positiv inför mötet. Men, istället avslutar jag besöket efter 2 minuter för jag känner att det är total slöseri med bådas tid. Och nej, jag har inte pms för tillfället hehe.

Men seriöst, hur förtroendeingivande är det när en läkare frågar en som söker hjälp för grava problem med pms, ”vaddå känner du dig deppig eller?”. Deppig liksom. Är det ordet psykologer också använder sig av? Jag kände liksom inte att jag ville öppna upp om min brist på livslust då.

Skitsamma, jag har ju goda nyheter i ämnet! Jag har nämligen blivit antagen till en PMDS studie på Akademiska Sjukhuset i Uppsala. Inte för att detta kanske kommer hjälpa mig direkt, men fantastiskt ju att det görs studier som kan hjälpa alla kvinnor som lider av detta. Jag hoppas få berätta om studien och mina besök där. I dagsläget känns det underbart att bara få möjlighet att prata med sjukhuspersonal som är insatta och vill lyssna!

Nej, nu har jag käkat min semla som blev dagens frukost/lunch och det är dags att börja jobba lite!

Kategorier JAG

5 reaktioner till “PMDS studie

 1. Vilken oprofessionell läkare! Om du orkar kan du ju ge feedback till vårdcentralen/chefen, för det är inte okej att uttrycka sig så.
  För övrigt, jag är sämst på att kommentera men följer din blogg med spänning. Är i lite liknande sits, 2 småbarn (2,5 o 5,5) o en man som jobbar till sjöss så jag är följaktligen också mycket själv med barnen. 2 veckor är han borta, sen hemma 3. Vi håller också på att renovera hus nu, med livet o förhållandet som insats 🙈 Vill också ha en tredje bebis men frågan är om vi överlever 😅 O var har ni köpt ert fina matbord? Är på jakt efter ett stort ett, med plats för många 😁
  Hoppas att du får sova gott i natt!
  //Christine (en läkare som inte uttrycker sig så idiotiskt)

  1. Hej! Ledsen för sent svar! Din kommentar fastnade i mod.
   Skönt att det inte bara var jag som var ”känslig” och vad kul att höra att du gillar bloggen! Och herregud, borta 2v o hemma 3v? Skulle först dö av trötthet och sen döda min man när han var hemma så länge! 😂 Heja dig!
   Och vårt matbord, det snickrade vi själva! 💪🏼 Mejla ifall du vill ha bilder. ❤

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s