PMDS och en önskan om att vara någon annanstans

Öhhhh alltså pmds. Fy farao. Jag har 2 dagar till mens och vill i princip hoppa ut genom sovrumsfönstret. Jag är så trött på mina barn och skäller på dom hela tiden. Speciellt Filippa går mig på nerverna och stackaren har fått stå ut med en arg mamma som skriker på henne för triviala saker.

Åh vad jag önskar att Linus kom hem NU så jag kunde dra till Almedalen och prata politik! När jag går omkring med en sån här irritation är det bästa botemedlet.

Och appropå botemedel… Som jag har berättat tidigare så är jag med i en pmds studie på Uppsalas akademiska sjukhuset. Efter en MR undersökning fick jag tabletter som antingen var Premalex eller placebo vilket jag skulle äta i två veckor innan mens. Meeen jag fick förstås placebo. Så trist! Jag som hade sett fram emot att prova just Premalex.

Detta var ju dock fas 1 av studien. Efter ytterligare en timme i magnetkameran så fick jag nya tabletter som jag ska börja ta dag 1 av min cykel. Nu blir det 3 månader varje dag och såvida jag inte får placebo igen så är det ett läkemedel som heter Esmya. Esmya har framgångsrikt använts av kvinnor med myomer i livmodern och testas alltså nu mot pmds. Anledningen är att kvinnor som använt läkemedlet spontant rappoterat pmsen försvunnit. Tänk om så är fallet! Dessutom minskar mensen kraftigt eller försvinner. Halleluja!

Håll nu tummarna att jag inte får placebo, och i så fall lovar jag att berätta allt!

Totti får illustrera hur jag känner mig…

En reaktion till “PMDS och en önskan om att vara någon annanstans

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s