Bärbuskar

Vi börjar ju bli klara med mastodontrenoveringen här, men det finns fortfarande en hel del kvar att göra. Det är diverse hyllor som ska upp och flyttkartonger med udda innehåll som ska sorteras. Utomhus är staketet inte helt klart, och Linus jobbar för fullt med det förråd som även agerar isolering för poolpumpen. Och appropå poolen så ska den rustas upp med ny duk, stenläggning och tak till våren.

Utöver detta så måste hela baksidan rustas upp. Den har agerat förvaring för virke och sågplats allt för länge. Vi fick också en lekstuga av en granne som ska målas och fixas, men det får ta sin tid. Däremot ville jag passa på att plantera bärbuskar innan kylan smäller till för att förhoppningsvis få en liten skörd redan nästa år.

Så i helgen har jag kämpat och grävt en rabatt åt ett helt gäng plantor. När jag började i fredags såg det ut såhär.

Oklippt gräsmatta och mängder av kirskål som vi dessvärre nog får dras med. Sen klippte Linus mattan och jag började gräva. Då såg det ut såhär.

Och idag lyckades jag få i alla plantorna förutom krusbärsbusken!

Nu är det ju långt ifrån färdigt, men jag tycker redan det ser mycket bättre ut! Den långa raden består av 2 gula hallon, 3 björnbärshallon och 4 vanliga hallon. På kortsidan mot poolen finns nu tre buskar med amerikanska blåbär. Mums!

Imorgon ska jag försöka hinna att placera ut krusbärsbusken och sätta några lökar. För snart är minusgraderna och tjälen här! Tur vi drar till Thailand då…

3 reaktioner till “Bärbuskar

  1. Hoppas du fick bort kirskålen när du grävde, den är tydligen inte det lättaste att bli av med 😕 För det blev väldigt fint!

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s