Sanuk – Svenska skolan på Koh Lanta

När vi började planera vår Thaimout för drygt ett år sedan var tanken att vi skulle passa på att göra en längre resa innan barnen fick skolplikt. När sen Skolverket gick och beslutade att det skulle bli obligatorisk närvaro redan från förskoleklass så sattes våra planer på prov.

Men som tur är finns det ju svenska skolor på Koh Lanta och eftersom vi var ute i god tid fick Ludde plats där. Vi valde Sanuk som är den större skolan men ändå jämförelsevis väldigt liten. I förskoleklass är de max 10 barn. Luddes lärare på skolan här i Viby fått ett brev från Sanuk med önskemål om skolarbete hemifrån och sen följer dom ju läroplanen.

Vi har valt att utnyttja möjligheten för Luddes klassföreståndare att ge honom ledigt i två veckor och bara gå i skolan på Koh Lanta i fyra veckor. Sen är det ju en lovvecka dessutom. Anledningen att vi delar upp det såhär är att Luddes kompis Arvid kommer vecka 47-48.

Vecka 44 är höstlov

Vecka 45-46 skola

Vecka 47-48 ledigt
Vecka 49-50 skola

För detta betalar vi totalt 27800 baht vilket är ca 7500kr.

Förutom att skolan verkar jätterolig och bra, så ligger den dessutom supernära Oasis. Titta på kartan här nedan. Detta är alltså en liten snutt av Klong Dao beach. Längst upp ser ni D.R. Lanta som vi bodde på 2016. Oasis Yoga kommer vi ju bo på i år och så ligger Sanuk precis under.


Jag tror detta kommer bli toppen för Ludde som älskar att få vara med i ett större sammanhang och nog kommer gilla att ha lite rutiner. Min stora kille!


Luddes första skolfoto! Så himla fin, men dom har retuscherat honom så mycket att han nästan är uttryckslös. Är det normalt???

2 reaktioner till “Sanuk – Svenska skolan på Koh Lanta

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s