Tips på bra saker att ha med på Thailandsresa med barn

När jag vaknade imorse och upptäckte att mitt utkast på detta inlägg försvunnit ville jag bara gråta floder. Ni som bloggar vet hur mycket tid denna typen av inlägg tar att skriva, så flera timmars arbete var bara försvunnet. Så jäkla segt!

MEN, det är bara att börja om från början, för efterfrågan på denna typ av inlägg är stor. Så här kommer MINA tips på vad som är bra att ha med på resa med barn, och då framförallt på en Thaimout. Läs gärna även Annikas tips på bloggen Resfredag.

Äta

Välling
Har ni vällingbarn så ladda upp resväskorna med en massa paket. Det är lätt att barnen blir sjuka här med alla nya baciller och det är skönt att kunna ge välling då till uttorkade och matvägrande barn. Här dricker Ludde kvällsflaska, Filippa morgon och kväll och Casper tre flaskor om dagen minst. Glöm inte flaskor och matskedsmåttet och ha gärna med borste och diskmedel så slipper ni köpa det direkt på plats. En annan bra sak är att ta med förslutningsklämmor eller burkar. Vi har inte det och det blir mycket klumpar i detta fuktiga klimat. En och en annan insekt lan också smyga ner…

Bebismat
Har ni en kräsen bebis som äter burkmat hemma så rekommenderar jag att ta med så mycket ni kan. Visst finns det att köpa här, men det smakar inte likadant som hemma. När vi var i Thailand med Ludde när han var 9 månader tog vi med över 30 burkar till honom! Casper äter som tur var vanlig mat sen han blev 6 månader. Dock tog vi med 40 stycken Ella’s Kitchen klämmisar men det finns bra alternativ här så det var egentligen onödigt. Dock kan det vara bra att ha med någon med katrinplommon ifall bebisen behöver lite hjälp med nummer två…

Vattenflaskor
Nästa gång vi reser ska vi ta med bra vattenflaskor till barnen. Våra kompisar har dessa och det hjälper verkligen att få i barnen vatten när de har sina egna flaskor.

Bada
Puddle Jumper
Jag har skrivit om dessa tidigare så läs gärna här om de! Våra swimfinns är också bra när dom ska simträna men används inte så mycket.

UV kläder
Att skydda barnen mot de starka strålarna är ju superviktigt och bästa sättet är med UV kläder. Vi kör på GAPs tröjor och sen vanliga badbyxor. Eftersom de i princip lever i dessa tröjor är det bra att ha med sig flera uppsättningar. Tips är att köpa efter sommaren på internet då man kan hitta bra erbjudanden.

Bebisbadbyxor
Dom där badblöjorna som säljs är ganska värdelösa. En babybadbyxa fungerar minst lika bra att skydda poolen från en eventuell bajsolycka. Kiss finns det ju inget som skyddar mot. Denna från Kappahl är fin och bra med dragsko runt både ben och mage.

Leva
Myggnät
Myggnät ska man ha. Har vi det? Nej. Vi valde bort att försöka skydda oss mot myggorna inne i bungalowen och satsar istället på att hålla dom ute helt och är stenhårda på att hålla dörren stängd. Dessutom har vi sprej som vi kör ibland för att inte tala om det städerskorna använder. Till vagnen borde vi verkligen haft myggnät, men vi glömde det helt enkelt. Casper sover bara lunchtid i vagnen och då brukar det inte finnas mygg vid stranden.

Tvättmedel
Det är väldigt lyxigt att bara kunna lämna in sin tvätt här för en liten peng, men man har ju hört en hel del skräckexempel om missfärgade eller krympta kläder. Det, plus att tvättmedlet de använder är starkt parfymerat är anledningarna till att vi faktiskt tvättar själva. Det finns ”tvättstugor” lite överallt och det brukar kosta ungefär 10 kronor per maskin. Vi har med oss parfymfritt tvättmedel.

Aden+Anais 

Vi fullkomligen älskar våra filtar från Aden+Anais som vi använder till det mesta. Torka, ligga på, solskydd, vindskydd och värme. De absorberar mycket fukt samtidigt som dom torkar snabbt. Två köpte jag i usa när Ludde var bebis och tre kommer från Bonti.

Ipads
Sista tipset behöver väl knappt nämnas. Surfplattor är ovärderliga för oss alla. Inte för att sysselsätta barnen men för att få dom att ta det lugnt. Dagarna är fulla av lek och bad och på eftermiddagen är det bra att få vila lite med ett spel eller program på plattan.

Ok, hoppas dessa tips kan glädjas någon! Jag får se om jag kan fylla på inlägget med fler tips sen. 

3 thoughts on “Tips på bra saker att ha med på Thailandsresa med barn

    1. Jag vet! Men när jag packade kände jag att vi hade tillräckligt men kan berätta att allt är bra slitet nu så vi kommer behöva till turkiet i vår. 😚

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s